Het Rotterdamse Hotspotbeleid en onze Vereniging van Eigenaren

Het bestuur van onze Vereniging van Eigenaren in Rotterdam-Delfshaven heeft via een persbericht begin augustus 2005 bij de media, kranten en televisie, aandacht gevraagd voor de keerzijde van het spreidings- en hotspotbeleid dat door de gemeente Rotterdam gevoerd wordt. Aangezien onze straat in een hotspotgebied ligt, merken wij hier de gevolgen van. In de eerste week van augustus 2005 heeft de media er flink aandacht aan besteed. 

Download het persbericht als PDF » 

Kranten 
Zo plaatsten de Havenloods, de Telegraaf, het Rotterdams Dagblad al artikelen n.a.v. interviews met Peter Klein Gunnewiek (eigenaar 330a) en Sam Lensen (voorzitter VvE). Deze artikelen vind je ook op deze website. Ook de Volkskrant zal komend weekend een groot artikel plaatsen n.a.v. een interview dat zij hier afnamen. Andere kranten tonen zich ook geïnteresseerd. 

Televisie 
Verder heeft de regionale televisie in de nieuwsrubrieken interviews uitgezonden met Peter en Sam over deze kwestie. De filmpjes van RNN7 en RTV-Rijnmond zullen ook op deze website geplaatst worden. Verder toont ook de nationale televisie al interesse. 

De gemeente 
De gemeente Rotterdam heeft op onze initiatieven al een reactie gegeven. Via RTV-Rijnmond liet de gemeente weten dat wethouder Marco Pastors op vakantie is en dat de gemeente het sowieso moeilijk vindt om via de media op individuele verhalen te reageren. Vanuit de Afdeling Voorlichting van de Deelgemeente Delfshaven belde men met de voorzitter van onze VvE. Dit gesprek heeft nog niet veel opgeleverd, mogelijk omdat het vakantietijd is.