Toename overlast / onveilig gevoel door hanggroepjongeren.

20070329-hanggroepOok op “de andere visplek” wordt steeds weer overlast ervaren. Hier gaat het om overlast, omdat die plek tussen twee huizenblokken in, nogal eens (ook ’s avonds laat) door hangjongeren wordt bezocht. Als bewoners aangeven niet gesteld te zijn op het geschreeuw (veelal openbaar alcoholgebruik en dronkenmansgelal en milieudelicten {blikjes, flessen e.d. in de Schie} door lokale jongelui) dan trekken de jongeren naar “De Visplek”, het parkje aan de Mathenesserdijk/het eind van de R. Manzstraat, aan de Schie. Daar neemt dan de overlast veelal verder toe. Dat is sowieso een plek van veel overlast voor omwonenden. Vooral in de warmere jaargetijden, en dan vooral ’s avonds laat en ’s nachts (zie het eerdere bericht over deze plek). 


Maar nu hebben wij het over de andere visplek, feitelijk pal tegenover de hoofdingang van de G.K. van Hogendorpschool aan de Mathenesserdijk, beneden aan het water. Daar is tussen de beide huizenblokken een betonnen plaats gecreëerd met betonnen zitblokken om te relaxen aan de Schie. Normaal gevist wordt er praktisch nooit en men gaat er normaal ook niet zitten omdat het er onverzorgd en vuil is, het er onveilig oogt en het er eigenlijk gewoon ongezellig uitziet. Typisch een plek die gecreëerd is voor hangjongeren die uit het zicht willen staan, zou je kunnen stellen. En dat is dan ook de voornaamste bezoekersgroep. 

Bewoners wonen er pal tegenaan en dat is storend omdat de herrie die met hanggroepen gepaard gaat, vooral ’s avonds, tegen de huizen weerkaatst en zo overlast geeft. Ook klagen bewoners over een “onveilig gevoel”. Nu het hangseizoen weer begonnen blijkt, wordt de toenemende overlast weer duidelijk kenbaar gemaakt door bewoners. 

Pension Le Cave. 
Ook het bekende pension Le Cave geeft weer meer overlast momenteel: er wordt veel naar boven geschreeuwd en gefloten omdat deurbellen afwezig of kapot zijn of niet worden gebruikt. Ook dit geeft in stillere tijden, ’s avonds en ’s nachts, de meeste overlast. 

Hoort het er gewoon bij? 
Je kunt je afvragen, zo wordt gezegd, of overlast en wonen in herrie en onveiligheid er niet gewoon bij hoort in zo’n buurt? Klagen en aangeven van misstanden doen bewoners jaar in jaar uit. Kijk maar eens naar alle toestanden die ontstaan door het weghalen van enorme hoeveelheden parkeerplaatsen. De brieven aan gemeente en wethouder van 2005 kan je zo weer toesturen, er is niks gebeurd. Kijk naar de overlast in het parkje wat we net noemden; er wordt al jaren op detzelfde manier over geklaagd. De overlast houdt onverminderd aan. Is overlast, zo hoor je zeggen, niet een bijbehorend deel van het leven in een achterstandswijk als Delfshaven? Onze VvE doet in elk geval stevig haar best om de leefomgeving op te knappen waar ze kan en overlast te blijven aangeven, op dit moment via deze website. Laten we ons vooral positief blijven inzetten!