Deelraadsleden Delfshaven kwamen naar de bewoners toe.

20110210-Mathenesserdijkmetgras8474Gisterenavond vond er een bijzondere deelraadsvergadering plaats. Praktisch alle leden van de deelraad Delfshaven kwamen op locatie luisteren en kijken en praten op- en over de Mathenesserdijk. Onze VvE was goed vertegenwoordigd. Naast twee van onze drie bestuursleden zat ook dhr. Bakker er vanuit de groep bewoner20110210-mathdijk29360s die zich bezighoudt met ondermeer plannen voor de herinrichting van de Spangesekade.

Wie waren er?
Vertegenwoordiging van de deelgemeente (ambtelijk niveau), het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente, COM-wonen, PWS, politie, RCTH (theateropleiding) en van het Bewonersplatform en een aantal andere bewoners waren er ook.

Presentaties.
Er werden presentaties gehouden door mw. An Huitzing van de gemeente (dS+V), dhr. Bart Boerema van de deelgemeente en Paul-Peter Kuper van het bewonersplatform. Daarna konden volop vragen worden gesteld, door raadsleden, bewoners en alle anderen. Ook werd ruimte geboden voor discussie.

Wandeling.
Tevens was een straatwandeling georganiseerd waar diverse malen bij bepaalde aandachtsgebieden stilgestaan werd. Vanuit onze VvE kunnen wij achteraf aangeven dat het een goede ervaring was, vooral om zoveel ambtenaren en raadsleden een vrije avond beschikbaar stelden om met de bewoners de dijk onder de loep te nemen.